23 maj 2015

Stor studsmatta för rörelseövning utomhus.

För några månader sedan när jag frågade Lilltösen vad hon ville ha när hon fyllde år svarade hon att hon ville ha en studsmatta. Någonting som jag också har haft i åtanke sedan någon månad tillbaks så jag tog upp detta med Lilltösens Farmor och bestämde att hon kunde köpa med sig en stundsmatta nästa gång hon skulle hälsa på Lilltösens Gammelmormor.

I drygt två månader har det legat en studsmatta i garaget och väntat, någonting som Lilltösen själv däremot inte har haft någon som helst aning om. Men idag när hon fyllde fyra år så berättade jag att hon hade en födelsedagspresent i garaget också, utöver de presenterna som hon redan fått.


Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Lilltösen var överlycklig när hon äntligen fick öppna de kartongena som har legat i garaget, men jag vill ändå tro att hon redan hade kommit på vad som låg i de kartongern. Det kändes i alla fall som en mycket lyckad födelsedagspresent med tanke på att hon inte alls skulle gå in när det började bli kväll.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

19 maj 2015

Födelsedagspresenter.

Idag kom det som borde vara den sista födelsedagspresenten till Lilltösen så nu har jag slagit in alla födelsedagspresenter som ska slås in inför lördagens födelsedagskalas.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om och .

18 maj 2015

Hämtat ut medicin på Posten.

I onsdags provade jag att lägga en order på Apotekets hemsida, för att på så vis kunna hämta ut det på Posten istället för att behöva passa Apotekets öppettider.

Måste ändå säga att det var väldigt smidigt, loggade in på Apotekets hemsida med BankID, skrev in personnummer för Lilltösen och sedan låg alla hennes receptbelagda mediciner i en lista så det var bara klicka i vilka man ville beställa.

Och idag två postdagar senare fick jag en SMS-avisering att jag kunde hämta ut min order.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Känns fortfarande väldigt orättvist att Lilltösen ska behöva äta så himla mycket medicin. Längtar redan till den dag då vi förhoppningsvis kan sluta med Heracillin®. Då blir det i alla fall nio tabletter mindre per dag. Kan fortfarande inte förstå att Lilltösen ska behöva äta tjugotvå stycken tabletter per dag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

16 maj 2015

Liten studsmatta för rörelseövning inomhus.

Idag fick jag hem en liten studsmatta till Lilltösen. Har letat en drygt vecka tillbaks, och har väl hittat en del studsmattor också men tyckte att det var lite mycket pengar att lägga ut just nu.

Hur som helst så löste det sig i alla fall. och till en betydligt billigare peng. Det fick bli en begagnad studsmatta nu så här i början men det borde väl duga det med så här i början. Sedan får ju Lilltösen som sagt sin fullstora studsmatta om en dryg vecka också så.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , .

15 maj 2015

Tredje lekparken på tre dagar.

Idag har vi också varit i lekparken, men till skillnad från igår och dagen före det så har vi varit i ännu en annan lekpark. Vilket också enligt mig var den allra bästa. I den här lekparken fanns det utöver gungor och sandlåda även en rutschkana, en gungbräda och två snurror varav en man cyklade på och den andra som man åkte på.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , .

14 maj 2015

Kvällens rörelseövning.

Ikväll blev det sådär med den så kallade rörelseövningen efter att Lilltösen hade inhalerat. Det slutade med att Lilltösen fick prova att klättra upp i ett av rönnbärsträden ute i trädgården, kanske inte det bästa rörelseövningen men det fick duga en kväll som denna.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Försöker få tag på en liten studsmatta till Lilltösen men de jag har hittat än så länge tycker jag kostar lite väl mycket pengar. Får väl se om det blir en sådan ändå, för känns som att det skulle vara behövligt med en liten studsmatta som hon skulle kunna ha stående i sitt rum.

Läs även andra bloggares åsikter om , , .

12 maj 2015

Cykeltur.

Idag avslutade vi dagen med en cykeltur och det är helt otroligt vad hon har blivit duktig på att cykla bara på de veckorna som har gått sedan som vi plockade fram cykeln igen.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om och .

9 maj 2015

Lånade grannens hund.

Idag när vi kom hem såg Lilltösen att grannens hund var ute, varvid hon frågade om hon inte fick gå och klappa den. Förklarade just för henne att hon fick vänta tills det att grannen kom ut så hon kunde fråga. När grannen kom ut kort därpå sprang hon med det samma över och frågade om hon inte kunde få låna hunden.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , .

6 maj 2015

Fyraårskontroll.

Idag har Lilltösen varit på fyraårskontroll med sin Mamma, om jag ska vara ärlig hade jag helt glömt bort det, men så brukar det också bli om det är under de veckorna som hon är hos sin Mamma. Som jag förstod det hela så var väl synen bra, hörseln däremot var de osäker på.

Sedan tog man också upp logoped, och menade på att det fattades vissa språkljud. Men jag tycker då att hon pratar väldigt bra jag då förstås om man jämför med andra barn i hennes ålder. Mycket upplever jag är av bara lathet för om man ber Lilltösen säga om ett ord som hon inte uttalade riktigt rätt så brukar hon också säga det rätt.

Foto: Lars-Erik "Larschan" Ekström.
Läs även andra bloggares åsikter om , , , .